Kaisa Sirén

Kaisa Siren

+358-40 776 9706                                                                                 Siirry Galleriaan 

CV Kaisa Sirén

kuva(a)kaisasiren.fi
www.kaisasiren.fi
Kaisan Facebook
Kaisan Instagram
Taidegalleria Villa Vinkkeli

Valokuvauksen aloitin jo pienenä tyttönä ja lukion päätyttyä oli selvää, että opinnot jatkuisivat valokuvauksen parissa. Tänään kuvaus on kokopäivätyöni. Teen lehtikuvausta mikä vaatii nopeata tilannetajua sekä ongelmanratkaisukykyä. Nautin joka hetkestä, enkä unohda kuvausta vapaa-ajallanikaan. Silloin teen taidetta.

Minulle taidetta on jonkin oman ideani välittäminen katsojalle valitun mediumin kautta.  Visualisoin idean, otan kuvan, maalaan, piirrän tai liimaan ja leikkaan. Jos katsoja tavoittaa ideani olen mielestäni saavuttanut taiteen tason. Liikahtaako jokin, tavoitanko katsojan, meneekö sanoma perille? Jos näin käy voidaan puhua taiteesta ja olen onnistunut aherruksessani.

Minulle taide luo mahdollisuuden pysähtyä, miettiä asioita, antaa luovuuden virrata ja ennen kaikkea keskustella itseni kanssa. Normaali arjessa ryntään asioista ja tehtävistä toiseen. Juoksen veden pinnalla ja pinnalla pysyn koska vauhti on kova. Taiteenteko antaa mahdollisuuden pysähtyä ja vajota pinnan alle. Se on minulle täydellistä terapiaa. Taidetta tehdessäni haluaisin täysillä  nauttia matkasta enkä välittää määränpäästä. Tähän rentouteen on kuitenkin vielä matkaa.

Tavoitteeni taiteen tekemisessä on pitää itseni onnellisena ja pääni kasassa, sulavasti sekavassa tilassa. Ja jos sen tekemisen kautta voi antaa katsojalle liikauttavan kokemuksen olen onnistunut. Taidetta teen siis lähtökohtaisesti itseni vuoksi, mutta palkitsevaa on tuoda sitä esille muidenkin nähtäväksi. Siksi haluan pitää näyttelyitä ja saada sen verran nimeä, että töiden esille saaminen helpottuu ja töitä myös myydään.

Leave a Reply