Kristiina Hoikka

kristiina_hoikka_200 Khoikka

                                                                                                          Siirry Galleriaan

CV Kristiina Hoikka

kristiina.hoikka(a)gmail.com

Kuvataiteen keinot ovat minulle tapa ajatella. Käsittelen teoksissani luontoa sekä ihmisenä olemista. Vaikka luonto ja ihminen ovat samaa, kohtaamisemme muistuttavat usein törmäystä. Minulle taiteen tekeminen on ajatusteni työstämistä myös käsin. Koulutukseni (biologia FM ja kuvataidekasvatus TM) myötä olen kiinnostunut luonnon tapahtumista sekä ihmisen ja luonnon suhteesta. Aiheena myös Rovaniemi on minulle rakas. Kotikaupunkini avaruus ja arkkitehtuuri ihastuttavat aina uudelleen.

Erilaisten materiaalien kanssa työskenteleminen ja kokeileminen on mielenkiintoista, sillä se tuo aina uusia ajatuksia ja uutta tietoa. Erityisen paljon pidän valokuvaamisesta ja grafiikan menetelmistä, joita molempia yhdistelen teoksissani. Hiili sekä lyijykynä kiinnostavat pelkistetyn ilmaisunsa vuoksi.

Kuvataiteissa minua innostaa ja ihmetystä herättää ne aina uudenlaiset, erilaiset ajatukset ja lopputulokset, joihin ihmiset työskennellessään päätyvät. Tämän kautta myös toiminta ArtILOssa ja opetustyö tuovat minullekin uusia ajatuksia ja antavat kiinnostavia kokemuksia.

Leave a Reply