Pohjoisen kasveja ja revontulia – Ulla Hoikka ja Kaisa Sirén – loka-marraskuu 2006

Ulla Hoikan pastelleja ja Kaisa Sirénin valokuvia

Ullan ja Kaisan näyttely-yhteistyö saa jatkoa Muoniossa loka-marraskuun 2006 ajan kun puolet Pohjoisen kasveista ja Pohjoista valoa ripsutetaan Kiela Naturiumiin. UKK-puiston opastuskeskuksessa olleet Kaisan kasvikuvat ja Pohjolan Sanomien talossa kesällä olleet Ullan revontulipastellit ovat esillä kaksi kuukautta Länsi-Lapissa.

Kaisa Sirén on valokuvannut pohjoisen kukkia ja kasveja niin läheltä kuin vähän kauempaakin. Taitavan visualistin matkassa pääset mukaan kasvien sisimpään. Valjasta oma mielikuvituksesi matkalle mukaan ja keksi mitä mielestäsi kuvien kasvit ja kukat haluavat sinulle kertoa. Kesä on takana mutta ihailkaa silti vielä hetki aurigon lämmön aikaan saannoksia, muistelkaa hetki sen kirkkaita säteitä!

Ulla Hoikan revontulityöt on sijoitettu Kielan revontuliauditorioon. Esityksen jälkeen voitte ihailla Ullan ikuistamia mielikuvia siitä miten öisellä taivaalla revontulien vaimea kajastus näkyy noin pari tuntia. Viimeinen vaihe, taivaan peittämä värien ja valojen myrsky, jossa revontulet riehuvat noin kymmenen minuuttia, on vaikuttavin. Kaukaisten loimotusten valokuvaaminen on vaikeaa, paitsi ammattilaiselle, sillä ne näkyvät vain pakkasella.

Asuessani koko ikäni Suomen Napapiirillä, Rovaniemellä, Joulupukin kotikaupungissa, olen nähnyt joka talvi revontulien loimotuksia ja ihaillut niiden loistoa, niissä on jotain maagista. Niinpä sisäinen pakko ajoi minut tarttumaan väreihin. Valitsin pastelliliidut, sillä niiden valovoimaisuus on ylitse muiden materiaalien, ne sopivat parhaiten revontulien kuvaamiseen.

Revontulien viimeisen vaiheen hehkua olen tavoitellut näissä töissäni ja mielestäni olenkin onnistunut vangitsemaan valojen loiston paperille.

Tästä myyntinäyttelystä voi ostaa mukaan niin alkuperäisteoksen tai siitä otetun postikortin. Mitä mainioin joululahja!

TERVETULOA MUKAAN!

Takaisin Näyttelyt -sivulle