Pohjoista valoa РUlla Hoikka ja Kaisa Sirén Р1.8.2006

Ulla Hoikan tekstiilimaalauksia ja Kaisa Sirénin valokuvia nyt Suomessa!


Ullan ja minun yhteisten näyttelyiden sarja alkoi Pohjoista valoa -teemalla Saksassa marraskuussa 2005. Nyt tuomme nämä työt esille myös Suomeen. Näyttely on esillä Pohjolan Sanomien talossa Kemin keskustassa ja avajaisia vietetään 1.8.2006. TERVETULOA MUKAAN!

Kaisa Sir√©n; Oman kuvasarjani nimi on P√§iv√§n v√§ri ‚Äď The Color of the day
Teossarjan kuvat syntyiv√§t aluksi ihan vahingossa.Olin automatkalla ja ajoimme sinisen j√§rven puiden varjostamaa rantaa. J√§rven kaunis v√§ri n√§kyi mosaiikkimaisena puiden lehv√§st√∂n lomassa. Ajattelin napata pari kuvaa v√§rimaailmasta sit√§ my√∂hemmin kotona maalatakseni. Illalla hotellissa huomasin, ett√§ oli tullut otettua aika komeita kuvia, ihania v√§rej√§ liikkeess√§. Loppumatka menikin sitten v√§rimaailmoja ikuistaessa ‚Äď ja monta muutakin matkaa sen j√§lkeen.

Taideopiskelujen myötä olen yrittänyt löytää jotakin uutta maalaustaiteen tuomaa valokuviini ja lähtenyt abstraktin kuvan suuntaan värejä ja sommittelua tutkien. Toivon impressionismin värimaailman ja tunnelman tosituvan tässä sarjassa.

Teossarjan nimi kertoo minusta; kun herään aamulla on avautuva päivä minulle aina jonkin värinen. Jos päivä on punainen on vaatekaapista esim. löydyttävä punaista päälle pantavaa. Ja näitä kuvia katsellessa voi vaikka miettiä minkä värinen päivä on tänään, mitä se päivän luonteen laadusta kertookaan.

Ulla Hoikka; Revontulet

Pohjolan Portit, ‚ÄĚtuli tulta ajelee‚ÄĚ, tulimyrsky, tulikettu, tulirepo, tulikko, loitsutulet, tulihehku, taivaan valkeat.

Sanonta ‚ÄĚRakkaalla lapsella on monta nime√§‚ÄĚ pit√§√§ paikkansa t√§ss√§ asiassa.

√Ėisell√§ taivaalla revontulien vaimea kajastus n√§kyy noin pari tuntia. Viimeinen vaihe, taivaan peitt√§m√§ v√§rien ja valojen myrsky, jossa revontulet riehuvat noin kymmenen minuuttia, on vaikuttavin.
Kaukaisten loimotusten valokuvaaminen on vaikeaa, paitsi ammattilaiselle, sillä ne näkyvät vain pakkasella.

Asuessani koko ikäni Suomen Napapiirillä, Rovaniemellä, Joulupukin kotikaupungissa, olen nähnyt joka talvi revontulien loimotuksia ja ihaillut niiden loistoa, niissä on jotain maagista.
Niinpä sisäinen pakko ajoi minut tarttumaan väreihin. Valitsin pastelliliidut ja kangasvärit, sillä niiden valovoimaisuus on ylitse muiden materiaalien, ne sopivat parhaiten revontulien kuvaamiseen.

Revontulien viimeisen vaiheen hehkua olen tavoitellut näissä töissäni ja mielestäni olenkin onnistunut vangitsemaan valojen loiston paperille.

Tässä muutama kuva näyttelytilasta.

Takaisin Näyttelyt -sivulle