Lentävät porot ja Punainen uni – Kaisa Sirén – 2-27.6.2008

Lentävät porot ja Punainen uni lensivät kirjastokahvila Illuusiaan 2-27.6.2008.

Kaisa Sirénin valokuvia sarjasta Lentävät porot ovat laskeutunut Kirjastokahvila Illuusiaan. Teokset on nähtävillä 2-27.6.2008. Näyttelyn teemana on abstrakti liike jota Lentävät porot ja ihka uudet työt sarjasta Punainen uni edustavat. Punainen uni on tehty varta vasten tätä esillepanoa varten. Kaikki nyt esillä olevat työt ovat abstraktia linjaa.

 

 

 

 

 

 

 

Ensiesiintymistä kokeva Punainen uni-kuvasarjan idea syntyi kun katsoin televisiosta amerikkalaisesta valokuvaajasta, Jim Brandenburgista kertovaa dokumenttia. Ohjelma oli niin mielenkiintoinen, että tilasin Brandenburgin tekemät 2 kirjaa. Brandenburgin kirjojen innoittamana kokeilin kukkien abstraktia kuvaamista ja niin syntyi lopulta Punainen uni.

I

 

 

 

 

 

 

 

tseäni abstraktitkuvat kiehtovat todella paljon, koska niistä katsoja voi itse päättää mitä kuvassa näkee. Nyt kun yleisesti ottaen ihmiset valokuvaavat todella paljon on milenkiintoista ottaa hieman toinen linja ei-esittävään suuntaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lentävät porot saivat syntynsä kun halusin kuvata juuri poroa, eläimenä. Olin poroerotuksessa keskellä kirnua ja porot juoksivat ympärilläni. Tajusin, kuinka kaunista niiden liike onkaan. Juuri se hetki oli todella voimakas kokemus, ja varsinaisen poroerotuksen dokumentoinnin sijaan halusin kuvata nimen omaan liikkeen. Halusin rikkoa kuvien rajoja ja saada välitettyä katsojalle kokemukseni. Olen pari kertaa senkin jälkeen käynyt kuvaamassa erotusta, huomaten kuinka haastavaa on saada liike kuvattua.

 

 

 

 

 

 

 

Lentävät porot tekivät ensiesiintymisensä Lahjaliike Aarnivalkeassa. Sen jälkeen ne ovat olleet myös Rovaniemen kaupunginkirjastossa, Palaksen 40-vuotis juhlanäyttelyssä, kahvila LeviDelissä Levillä sekä tällä hetkellä osa Lentävistä poroista on Levi Lapland Hotel Sirkantähdessä. Heinäkuun alussa porot leijailevat Ivaloon, Lahjapuoti Tuliaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Takaisin Näyttelyt -sivulle