Tallasitko taidetta? – Eila Puhakka ja Kaisa Sirén – 6.2-1.3.2009

Eila Puhakan ja Kaisa Sirénin ryhmänäyttely Tallasitko taidetta? Rovaniemellä 6.2-1.3.2009

Tallasitko taidetta? Menitkö metsään? Näitkö mitään?

Tästä aiheesta Eila ja Kaisa pitävät näyttelyn Rovaniemellä Varjogalleriassa valokuvia ja veistoksia yhdistellen.

Kaksi lappilaista taiteilijaa, molemmat luonnon ystäviä. Toinen kulkee maastossa kamera kaulassa, toinen suurta reppua kantaen. siihen kerätään kiviä, käpyjä, kantoja, keloja, ja kainalossa vielä isoja lohkareita. Kaikki työstetään kotona ihailun kohteeksi. Kaisa kameralla muotokuviksi, Eila askarrellen omat näkemyksensä veistoksiksi kiviä ja tekstiilimateriaaleja yhdistellen. Kelohongan kuolemankin jälkeen elää sen jättämät monimuotoiset mielikuvat.

Emme ole koskaan retkeilleet yhdessä, mutta muuten yhdessä oltuamme huomanneet hahmottavamme luontoa samalla tavalla. Miksi etenisit metsässä nopeasti kun hienoja, pienen pieniä taideteoksia on koko ajan polun varrella. Luonto on meidät pysäyttänyt, kuinka voisimmekaan lähteä kotiin ja jättää nämä tänne metsän siimekseen, eihän niitä kukaan näe eikä voi iloita kanssamme. Kadun kulkijat kiiruhtavat mestariteosten ohitse tossut vilkkuen. Huomaako kukaan, arvostaako, tallaako?

Tämän päivän elämässä puhutaan luonnosta öljykenttinä, malmiesiintyminä, vesivoimana ja sellumetsänä. Tässä ajassa hahmotetaan luonto ja maapallo isoina kokonaisuuksina ja pohditaan kuumeisesti miten mitäkin voidaan hyödyntää ja jalostaa.

Me haluamme hahmottaa luontoa toisinkin; iloitsemme pienistä löydöistä. Ne poimitaan kuitenkin mukaan vain jos se on mahdollista aluskasvillisuutta runtelematta ja muurahaisten pesiä tuhoamatta.
Nyt avaamme esiriipun. Metsän muotokuvat ovat valmiita nostamaan oman mielikuvituksenne lentoon. Se joka äsken jäi jalkoihisi olikin luonnon oma picasso.

Näyttelyn avajaiset perjantaina 6.2.2009 klo 18:00 Varjogalleriassa, Rovakatu 40, 96200 Rovaniemi. TERVETULOA!!

Lisätietoja:

Eila Puhakka
+ 358-400-782 220
eilapuhakka@suomi24.fi

Kaisa Sirén
+ 358-40-776 9706
kuva@kaisasiren.fi

Takaisin Näyttelyt -sivulle