Meijän kaupunki – ryhmänäyttely – 2010

Tervetuloa Meijän kaupunkiin!

Taideryhmä ArtILO täyttää vuonna 2010 viisi vuotta. Aktiivisen toimintamme ansiosta saimme kutsun järjestää Jutajaisten ajaksi taidenäyttelyn Rovaniemen kirjaston Lapponica – saliin.

Näyttelyn teemana on Meijän kaupunki. Olemme kiinnostuneena tutkiskelleet kotikaupunkiamme uusien silmälasien läpi pohtien kuvien kautta sitä, mitä ja miten arktisuus ja pohjoinen sijaintimme näkyvät kaupunkikuvassa ja elämässämme sekä minkälaisia ihmisiä kaupungissamme asuu. Juuri ihmiset rakentavat ympäristöstään itsensä näköisen. Ja tekevät kaupungista itselleen merkityksellisen.

Näyttelyn työprosessi alkoi jo vuoden 2009 puolella. Kukin taiteilija ikuisti näkymiä kertakäyttökameran filmirullallisen verran. Näitä valokuvia on käytetty lähtökohtina teoksien synnylle. Kuvista koottiin myös kollaasi, ryhmän yhteinen taideteos Arktinen linssi. Kaikki esillä olevat teokset ovat uusia, varta vasten tätä näyttelyä varten tehtyjä.

Meijän kaupunki – näyttelyssä on teoksia useilla eri tekniikoilla tehtynä: mm. akryyli-, öljy- ja pastelliväritöitä, mutta myös tilataideteoksia, valokuva- ja esinekollaaseja, keramiikkaa, vaha- ja paperimassatöitä sekä tekstiiliteoksia. Mukana on 14 taiteilijaa. Näyttelyn jyryttäjänä on tominut taidemaalari Esa Meltaus Rovaniemeltä.

Näyttelyssä mukana olevat artILO jäsenet ovat: Airi Dohlén, Kristiina Hoikka, Ulla Hoikka, Teija Holopainen, Eija Hänninen, Maritta Jänkälä, Ritva Kuusisto, Asko Luosujärvi, Martta Niemi, Eila Puhakka, Anu Riestola, Kaisa Sirén, Raija Vanhamaa ja Maija Vanhatapio.

Näyttelyyn liittyy myös heinäkuun alussa Jutajaisten aikana kaupungin nuorille järjestettävä maalaustyöpaja, jossa nuoret voivat tutustua akryylimaalaukseen ja taiteen tekemiseen. Haluamme jakaa iloa taiteesta nuorille ja antaa heille mahdollisuuden kertoa oman mielipiteensä kotikaupungistamme maalamalla ”tosi pitkää maalausta”.

Osallistumme yhteisötaiteen keinoin keskusteluun elävän ja aidon kaupunkikulttuurin merkityksestä. Millaista kaupunkikuvaa ja mielikuvaa haluamme ylläpitää kaupungistamme? Mukaan on kutsuttu myös kaupungin päättäjiä tutustumaan työpajaan.

Tätä projektia ovat artILOn kanssa tukemassa mm. Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen Väri ja Matto Oy, Värilaitinen Oy, Taidekehystämö Hyvärinen Oy, Rovasisutus Oy, Europcar, K-Rauta ja Lakkapää Rovaniemi. Kiitos tukijoillemme.

Työpaja on avoin ja maksuton kaikille kaupungin nuorille. Aikaisempi kokemus maalaamisesta ei ole välttämätöntä.

Takaisin Näyttelyt -sivulle