Toosi pitkä maalaus ja meijän kaupunki

Nuorten teos ja Meijän kaupunki yhdistyivät

Tooosi pitkä maalaus ja Meijän kaupunki –näyttelyn teoksista on nyt syntynyt kokonaisuus, joka on koottu kaupungintalolle juhlistamaan Rovaniemi-viikkoa. Näyttely on avoinna 6.-17.9.2010.

 

Taideryhmä artILO järjesti taidepajan rovaniemeläisille yläkoulu- ja lukioikäisille nuorille kaupunginkirjaston pihalla heinäkuussa. Tapahtuma oli avoin ja maksuton, päivän aikana akryyliväreillä oli maalauspohjaa kuvioimassa kymmeniä nuoria. Taidepajassa syntyi 40 metriä pitkä teos, jossa on nuorten näkemyksiä omasta kotikaupungistaan. Tämä Tooosi pitkä maalaus on nyt nähtävillä Rovaniemi-viikon aikana. Samassa tilassa voidaan nähdä myös jo aiemmin esillä olleen artILOn Meijän kaupunki-näyttelyn teoksia. Meijän kaupunki-näyttelyn teemana on oma kotikaupunkimme Rovaniemi, jota olemme katselleet arktisten silmälasien läpi, samalla olemme tutkineet kaupungin henkistä tilaa ja monikulttuurisuutta.

ArtILOlaiset haluavat jakaa taiteen tekemisen iloa nuorten kanssa. Tämä aihe on nyt erityisen ajankohtainen, sillä Lapinaukean kenttää ympäröivä graffitiseinä puretaan kerrostalojen tieltä ja näin ainoa paikka, jossa nuoret ovat voineet ilmaista itseään julkisesti taiteen keinoin, poistuu. Halusimme tällä työpajalla muistuttaa kaupungin päättäjiä siitä, että nuorissa on tämänkin kaupungin tulevaisuus ja heille on annettava mahdollisuus myös taiteelliseen ilmaisuun.

Tällä työpajalla artILO osallistuu sosiaalisen kestävän kehityksen tukemiseen yhteisötaiteen keinoin. Pidämme tärkeänä, että kaikilla ikäryhmillä on mahdollisuus jättää kädenjälkensä omaan ympäristönsä kulttuuriin ja näin luoda elävää kaupunkikulttuuria. Taide, paitsi luo iloa tekijöilleen ja kokijoilleen, antaa voimaannuttavan kokemuksen yksilön saadessa vaikuttaa omaan ympäristöönsä. Elävän ja aidon kaupunkikulttuurin säilyttäminen voidaan nähdä myös kaupungin imagokysymyksenä. Millaista kaupunkikuvaa ja mielikuvaa haluamme ylläpitää kaupungistamme?

Toosi pitkää maalausta olivat artILOn kanssa tukemassa Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen Väri ja Matto Oy, Värilaitinen Oy, Taidekehystämö Hyvärinen Oy, Lakkapää Rovaniemi, K-rauta, Europcar ja Rovasisutus Oy.

Takaisin Näyttelyt -sivulle