Yksityiskohdista utuisuuteen – Eva-Johanna Mäkinen – 8.-30.1.2011

Lapin luontoa tarkkailemalla syntyy taidetta


Rovaniemeläinen taiteilija Eva-Johanna Mäkinen on koonnut näyttelyn Varjo-galleriaan. Piirustuksia ja maalauksia Lapin luonnosta on esillä 8.-30.1.2011 Rovaniemellä osoitteessa Rovakatu 40.

Eva-Johanna Mäkinen on opiskellut kuvataidealaa monipuolisesti. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Piirustuskoulusta ja kuvataideopettajaksi (TaM) Lapin yliopistosta. Öljymaalausta Eva-Johanna on opiskellut Kreikassa Aristoteles Solouniaksen johdolla Pythagorean Academy of Fine Arts –koulussa. Hän on myös artenomi jalometallialalta ja työskennellyt hopeaseppänä Juhlsin hopeagalleriassa Kautokeinossa. Tällä hetkellä Eva-Johanna valmistelee väitöskirjaa lappilaisesta kuvataiteilijasta ja kuvataideopettajasta Liisa Rautiaisesta.

Eva-Johanna Mäkinen kertoo näyttelystään

Lähtökohtanani on Lapin luonnon tarkkailu napapiirillä: luonnon muotojen, värien, valon ja valaistusolosuhteiden seuraaminen. Kuten impressionistille Claude Monet`lle, luonto merkitsee minulle visuaalista tapahtumaa, josta ammennan taiteen tekemiseen. Minua kiinnostavat värien vaihtuminen luonnossa hetkittäin. Piirtämisessä ja maalaamisessa on kysymys valinnoista ja siitä, mitä muotoja luonnosta valitsen lopulliseen taideteokseen. Visuaaliset havainnot ja niiden aikaansaamat tunteet siirtyvät silmien kautta aivoihin ja sydämeen, jotka ohjaavat käden työtä. Lopullisessa tuloksessa osa on mysteeriä, koska kaikki osatekijät ovat kietoutuneet yhteen. Piirrosten tarkkojen yksityiskohtien lisäksi olen kiinnostunut spontaanista ja vaistonvaraisesta maalaustavasta, jossa todellisuus on suodattunut mielenmaisemien läpi. Maalauksiini olen pyrkinyt saamaan etäisyyden tunnun.

Tervetuloa näyttelyyn!

Varjo-galleria
www.varjogalleria.fi

Rovakatu 40, Rovaniemi
puh. 040-561123
Avoinna: ma – pe 10 – 17, la – su 12 – 16

Sininen metsä, öljymaalaus, 35,5 x 45,5 cm

Syyskuun ilta, öljymaalaus, 40,0 x 57,0 cm

Takaisin Näyttelyt -sivulle