Terveisiä Möhkölandiasta – Anu Riestola – 28.5.-15.6.2011

Lapsen odottaminen ja saaminen perheeseen tuottaa mm. Tuttipulloruorin ja Rintamalandian

Anu Riestolan terveiset ovat täällä, tule ihmeessä katsomaan! Terveisiä Möhkölandiasta on esillä Galleria Napassa Rovaniemellä 28.5.-15.6.2011.

Tervetuloa siis Möhkölandiaan, möhkö-maailmaan, missä kaikki ovat raskaana tai ovat vasta saaneet lapsen. Möhkölandia – näyttelyssä näet pyöreistä kipsisistä vatsoista, möhköistä ja kipsisistä rinnoista koostettuja installaatioita sekä aiheeseen liittyviä muita sekatekniikkatöitä. Installaatiot ovat kuin primitiivisen uskonnon hedelmällisyyden temppelistä.

Näyttelyn teemoja ovat hedelmällisyys, raskaus, kehon muuttuminen raskauden myötä sekä äitiys. ”On yleinen klisee, että naistaiteilija tullessaan raskaaksi ja saadessaan ensimmäisen lapsensa käsittelee aihetta töissään. Halusin omasta puolestani käsitellä aihetta jotenkin uudella tavalla,” kertoo taiteilija Anu Riestola.

Installaatio nimeltä Hautomo koostuu useista kipsivatsoista. Muoto, joka monistuu, luo tapettimaisen sarjatuotanto- kuvion. Tämä viittaa tieteisfilmeihin ja lisääntymisteknologian kehittymiseen. Vatsat on tehty kipsinauhasta siten, että taiteilija on käyttänyt raskaudenaikaista vauvavatsaansa muottina. ”Minua kiehtoo mahan puhdas muoto, se on kuin kupla tai linnunmuna, joka odottaa kuoriutumistaan. Teosten kipsinvalkoinen väri symboloi myös puhtautta ja viattomuutta, sekä elämän pyhyyttä mitä raskaudenaikainen vatsa ja vauvat minulle merkitsevät.”

Rintamandala – installaatio on tehty samalla tekniikalla kuin Hautomo-työ. Nainen elämän antajana ja naisen rinnat ravinnon lähteenä – tematiikka on kiinnostanut taiteilijaa ja toiminut innoittajana työlle. ”Nykyään naisen rinnat nähdään varsinkin mediassa yksipuolisesti seksuaalisina objekteina, vaikka alun perin ne ovat vauvan ravintopusseja. Toki rinnan muoto on veistoksellinen,” pohtii Anu Riestola.

Tuttipulloruori-esinekooste kertoo omalta osaltaan siitä, mikä tai kuka kotona määrää vauvan syntymän jälkeen.

Anu Riestola on kemiläinen kuvataiteilija ja taideopettaja. Aiemmissa teoksissaan hän on käsitellyt mm. naiseutta ja lappilaista identiteettiään. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin. Hänen töitään on Raision Tehtaiden Oy Melia Ab:n, Suomen Gallupin, Åbo Akademin sekä Salon ja Kemin taidemuseoiden kokoelmissa.

Näyttelyä ovat tukeneet Lapin Taidetoimikunta sekä Kemi 2000 Kulttuuri ja tiedesäätiö, joita taiteilija kiittää.

Yhteystiedot:
Anu Riestola, puh. 050 5346251
e-mail: ansari24@hotmail.com, anu.riestola@gmail.com
www.gallerianapa.fi, www.lapintaiteilijaseura.fi

Galleria Napa avoinna
ti – to klo 12-18
pe klo 11-17
la – su klo 12-16
GALLERIA ON AUKI MYÖS HELATORSTAINA 9.6.2011 KLO 12-18.

Osoite:
Galleria Napa
Jorma Eton tie 6, 96100 Rovaniemi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takaisin Näyttelyt -sivulle