Eila Puhakka

eila Puhakka

+358 400 782 220                                                                         Siirry Galleriaan

CV Eila Puhakka

eila.puhakka(a)live.fi
eilapp.fi
palas.fi

Synnyin Sodankylässä. Kasvoin Kitisen rannalla. Vartuin vailla kaupunkihoukutuksia keskellä ei mitään häiriötekijöitä. Sain sydämeeni vaiston nähdä ja kokea luontoa, tahdon toimia sen voiman ja kauneuden vaatimattomana välittäjänä, viestinviejänä muotojen ja värien maailmassa, omien mahdollisuuksieni mukaan. Lapin luonto on aina houkuttanut minua metsiensä suojaisaan syliin yhä syvemmälle, sinne missä kuule vain virtaavan veden, tuulten kuiskeen, lintujen laulun, joskus myös petoeläinten puhetta. Taivaskin tuntuu kirkkaammalta omassa vapauttavassa korkeudessaan. Tähtiöisin tanssivat revontulet ja täysikuu tuovat lumoavat terveisensä sieltä jostain itseäni isommasta. Talven kylmän, sametin pehmeän pimeän jälkeen tulee kesällekin niin kiire, että pitäisi ehtiä istua viikko virran äärellä kuullakseen miten se tulee ja menee.

Tuon ihmisen elämää suuremman syvyyden keskellä tulee pakottava tarve tehdä jotain näkyvää, mihin voisi tavoitella edes osaa ympärillämme elävästä ja alati muuttuvasta kauneudesta.

Sisustussuunnittelu ja sisustaminen avaimet käteen -periaatteella on päätoimialani. Sisustustyötäni ohjaa Lapin luontoarvojen säilyttäminen. Työskennellessäni sidon noita luontotunnelmia sisätiloihin asiakkaani omaa sielunmaisemaa kunnioittaen.

Huovutus-, silkkimaalaus- ja isoissa taidekudostöissäni käytän luonnon materiaaleja: silkki-, pellava-, villa- puuvilla-, kupari-, hopea- ja kultalankaa, vain efekteinä keinokuidut ja kuituvalot. Suunnittelen myös tilaan sopivat erityisvalaisimet (kelo, poronnahka, poronluu takorauta ym.).

Maalauksia teen eri tekniikoilla.

Taidetöitäni toteutan mieluiten tilaustyönä. Silloin pystyn tavoittamaan yksilöllisyyden syvimmillään ja asiakas saa omanäköisiään, aidosti uniikkeja tuotteita.

Leave a Reply