Korut ja kollaasit – Mauri Härkönen ja Kaisa Sirén – 30.9-31.10.2011

Korut ja kollaasit kohtaavat CityHotellissa

Lokakuussa uusia töitään CityHotellissa esittelevät Mauri Härkönen ja Kaisa Sirén. Härkösen koruista ja Sirénin kollaaseista koostuva näyttely on esillä 30.9-31.10.2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaisa Sirénin Syksyn satoa -näyttelyn teokset ovat kollaaseja, joihin on kerätty syksyn satoa luonnosta, ja ne ovat valokuvilla ryyditettyjä. Teoksien inspiraationa ovat toimineet ihmisten syksyiset rutiinit. Luonnon tarjoama sato ja antimet on kerättävä talteen ja lähes kaikki Kaisan tuntemat ihmiset ryntäävät metsään kuka puolukkaan kuka sieneen. Itse Kaisa kuuntelee ystäviensä tarinoita siitä, kuinka monta ämpäriä mitäkin he ovat saaneet kerättyä, eikä hän sittenkään innostu marjastamisesta. Sen sijaan metsästä Kaisa innostuu todella paljon. Se on hänelle jokapäiväinen tankkauspiste jossa akut ladataan, mieli nollataan ja keuhkot hengitetään täyteen raikasta ilmaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Ja yllättäen huomaan minäkin kerääväni asioita talteen pieneen koriin. Minun satoni ei ole kuitenkaan kerätty talven aamupuuron vauhdittajaksi eikä pihvin lisukkeeksi vaan täysin toisin perustein. Pienet luonnon muovaamat yksityiskohdat kiinnittävät huomioni ja pussi täyttyy jäkälän päällystämällä oksalla, veden hiomilla kivillä, kauniilla syksyn punaamilla lehdillä ja vaikkapa palalla ihanaa tuohta. Kaikki ovat valittu esteettisien perustein, kauneimmat ja mielenkiintoisimmat pääsevät kyytiin kokoon katsomatta. Joskus polulleni on onnekkaasti lennähtänyt sulka ja toisinaan taas madon uurtama kaarna.

Luonnon antimet on yhdistelty omasta elinympäristöstään otettuun valokuvaan ja näin kokonaisuus avaa katsojalle mahdollisuuden kehittää näkemästään oman tarinansa, tai vaikka muistella kesäistä retkeään hillasuolle.

Teoksien tarkoitus on muistuttaa miten luonto antaa meille voimia ja samalla nostaa taas kerran esille ne pienet ihmeet joiden ohi normaalisti kuljemme näkemättä mitään. ” Näin Kaisa Sirén kuvaa työtä ennen valokuvakollaasin valmistumista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CityHotellissa on esillä myös Mauri Härkösen Damascus Steel Jewelry -koruja.Kiehtova ja haastava materiaali on innoittanut Mauri Härkösen suunnittelemaan koruja, jotka hän myös itse valmistaa. Koruissa käytettävä pulveridamaskiteräs on huippulaatuista ruostumatonta terästä, joka valmistetaan erikoistekniikoilla kahdesta eri pulveriteräksestä. Materiaaliin tehdyt kuviot saadaan esille hionnan, kiillotuksen ja hapotuksen avulla.

Damaskiterästä käytettiin aikoinaan mm. miekoissa ja muissa terä-aseissa. Nykyään sitä käytetään yleensä korkealaatuisissa puukoissa, mutta on nyt saatavana myös Mauri Härkösen valmistamissa koruissa.

”Pelkistetyt korut sopivat niin juhlaan kuin arkeenkin. Damaskiteräksestä valmistetut korut ovat jokainen oma yksilöllinen kappale. Kahta korua samanlaisella kuviolla ei ole olemassa. Uniikkeja siis jokainen.” Kertoo Mauri Härkönen koruistaan.

Tervetuloa ihastelemaan taidetta ja muotoilua CityHotelliin! Osoite: Pekankatu 9, 96200 Rovaniemi

Lisätietoja:

Kaisa Sirén
+358 40 776 9706
kuva@kaisasiren.fi

Mauri Härkönen
+358 40 5711 987

Takaisin Näyttelyt-sivulle