Ritva Aaltonen

ritva_aaltonen Aaltonen

 p. +358 400 870774                                                 Siirry Galleriaan

CV Ritva Aaltonen

ritva.aaltonen(a)pp1.inet.fi

Eläkkeellä oleva kuvantekijä.

Olen piirtänyt siitä asti, kun kynä alkoi pysyä kädessäni. Innostavina esikuvina olivat isäni, joka oli intohimoinen akvarellisti leipätöidensä ohella, ja veljeni, joka piirsi sarjakuvaa jo kouluikäisenä. Hänen piirustuksissaan oli aina hurja meno ja lentävää viivaa. Kouluikäisenä ikuistin piirustuksiani koulukirjojen lehdille.

Noin nelikymppisenä taiteellisen ilmaisuni tarve todella roihahti! Osallistuin kansalaisopiston piirustus- ja maalauskursseille, elävän mallin piirustukseen kerran viikossa Lapin yliopistolla ja eri vetäjien ohjaamille maalauskursseille Lapissa ja Pohjanmaalla.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen ollut vuosittain Oriveden opiston kesäkursseilla. Suoritin kuvataiteen perusopinnot Lapin yliopistossa 2005 – 2006.  Piirrän ateljeessani lähes joka päivä, siten ilmaisuni pysyy tuoreena ja herkkänä.  Viimeaikoina olen kokeillut  myös  monotypiaa, johon yhdistän  piirtämistä.

Opettajinani ovat olleet monet tunnetut suomalaiset taiteilijat kuten Reijo Raekallio, Markku Arantila, Senja Vellonen, Olli-Pekka Merenmaa, Kuutti Lavonen, Stiina Saaristo ja Viggo Wallensköld.

Leave a Reply