Kesäkeittoa – Ryhmänäyttely 3.-16.9.2018

Kesäkeittoa – Ryhmänäyttely 3.-16.9.2018

Studiogalleria Villa Vinkkeli – Vuopajantie 15 Rovaniemi

juliste_rgb_iso

Rovaniemi-viikon aikana 3.-9.9. valokuvastudio Villa Vinkkeli muuttui aktiiviseksi taiteilijoiden täyttämäksi galleriaksi, jossa vieraat tulivat viihtymään ja seuraamaan taiteen tekemistä. Mukana oli monilla eri tekniikoilla työskenteleviä taiteilijoita. Pisteenä i:n päällä oli talossa työskentelevien 14 taiteilijan yhteisnäyttely Kesäkeitto, joka ripustettiin varta vasten Rovaniemi-viikolle.

_82I0163

Villa Vinkkelissä Rovaniemi-viikon aikana työskentelivät: Laura Haapamäki, joka maalaa tietokoneella jännittäviä fantasiakuvituksia. Perinteisempää tekniikkaa edustivat Maritta Jänkälä, Ritva Heiskanen, Terttu Nissinen ja Ritva Kuusisto akryyli- ja vesiväreillä sekä Asko Ilmari Heinonen, joka luo ekspressionistisia Lapin maisemia myös akryylivärejä hyödyntäen. Ulla Hoikka teki mielenmaisemia näkyväksi sekatekniikalla ja tekstiiliartesaani Eila Puhakka tekstiilimuotoilua muun muassa poronnahasta.

_DSC0587

Kikka Yli-Penttilä on hopeakorusuunnittelija, joka saapui Turusta tekemään upeita kaula- ja rannekoruja hopealangasta. Viikonloppuna seuraan liittyi Asko Luosujärvi jonka opastuksella vieraat saivat rakentaa itse itselleen korvakorut lasihelmistä. Toisen interaktiivisen tuokion vieraat viettivät Villa Vinkkelin omistajan, valokuvaaja Kaisa Sirénin kanssa, jonka kaverikuvastudioon sai istahtaa kuvattavaksi. Myös Maija Vanhatapio toi abstrakteja taulujaan, vaikkei valitettavasti ehtinyt olla itse paikalla.

_DSC0421

Myös Villa Vinkkelin pihapuutarha heräsi viikon aikana eloon. Kokonaisuuden kruunasi posiolaisen keramiikkataiteilija Anu Pentikin unikkoinstallaatio, joka on osa hänen viime vuonna Helsingin Taidehallissa olleen näyttelyn Paratiisi-teosta. Teoksen kukat ovat yksilöllisiä muodoiltaan ja väreiltään. Paratiisi kylpee väreissä ja kukkaniityllä kulkien vierailija on osa teosta. Kukkien lomassa oli myös kiviä näyttelyn Maa-teoksesta. Kukkia ei ole aikaisemmin nähty Rovaniemellä. Puutarhassa oli esillä myös taideseppä Risto Immosen suuria taottuja veistoksia.

_82I0109 _82I0139_DSC0486 _DSC0579_DSC0583 _DSC0451