Uni – Usva – Uskallus – Kaisa Siren 1.6 – 21.6.2018

Uni РUsva РUskallus Villa Vinkkelissä 1.6. Р21.6.2018

Valokuvanäyttely arktisen vuodenkierron mielenmaisemista

Studiogalleria Villa Vinkkeli ‚Äď Vuopajantie 15 Rovaniemi

Valokuvastudio Villa Vinkkeli avautuu yleisölle nyt myös galleriana. Studion yksivuotisjuhlan kunniaksi pystytetty näyttely tutkii väriympyrää. Pääasiassa viime kesän ja talven aikana kuvatussa materiaalissa lähtökohtana on pohjoinen luonto Suomen ja Norjan Lapista. Sirén on siirtynyt taiteessaan tielle, joka käy kohti abstraktia herkin ja minimalistisin keinoin, sisältäen silti tarinaa.

_82I4713

Kaisa on valonn√§kij√§: ‚ÄĚKun her√§√§n aamulla, minulla on selv√§ visio sen p√§iv√§n v√§rist√§.‚ÄĚ Kaamoksen julmien pakkasten kirpe√§t s√§vyt ja keskiy√∂n auringon lempe√§ loisto on vangittu valonn√§kij√§n kameralla unen kuviksi, usvien abstraktioiksi, jotka tuovat mielenrauhaa ja ajattomuuden tuntua. Vaikka Sir√©nin ensimm√§inen n√§yttely, 12 vuotta sitten, oli pelk√§st√§√§n abstraktia ilmaisua, on tuo suunta ollut pitk√§√§n horroksessa. Nyt se on saanut Villa Vinkkelin my√∂t√§ uutta potkua ja her√§nnyt vuosien talviunesta. ‚ÄĚKun p√§iv√§ty√∂ni lehtikuvaus on melko ennalta m√§√§ritelty√§, dokumentoivaa ja esitt√§v√§√§, niin on vapauttavaa etsi√§ vapaa-ajan kuvaamisessa jotain aivan toisesta √§√§rip√§√§st√§‚ÄĚ, Kaisa toteaa.

_82I4724

Kaisa Sirén valmistui valokuvaajaksi Torontossa Ryerson Polytechnical Institutesta 1985. Valokuvaamiseen tuli kuitenkin tauko, kun Sirén muutti Lappiin ja työskenteli matkailualalla, jossa hän oppi tuntemaan laajan Lapin, sen ihmiset ja kairat, parhaat valot ja kuvauspaikat. Ammattivalokuvaajaksi Sirén palasi vuonna 2004.

ikuisuus_eternity_villa_vinkkeli

Ikuisuus, valokuva metallilevylle, 2018

silta_bridge_villa_vinkkeli

Silta, valokuva metallilevylle, 2013