Uni – Usva – Uskallus – Kaisa Siren 1.6 – 21.6.2018

Uni – Usva – Uskallus Villa Vinkkelissä 1.6. – 21.6.2018

Valokuvanäyttely arktisen vuodenkierron mielenmaisemista

Studiogalleria Villa Vinkkeli – Vuopajantie 15 Rovaniemi

Valokuvastudio Villa Vinkkeli avautuu yleisölle nyt myös galleriana. Studion yksivuotisjuhlan kunniaksi pystytetty näyttely tutkii väriympyrää. Pääasiassa viime kesän ja talven aikana kuvatussa materiaalissa lähtökohtana on pohjoinen luonto Suomen ja Norjan Lapista. Sirén on siirtynyt taiteessaan tielle, joka käy kohti abstraktia herkin ja minimalistisin keinoin, sisältäen silti tarinaa.

_82I4713

Kaisa on valonnäkijä: ”Kun herään aamulla, minulla on selvä visio sen päivän väristä.” Kaamoksen julmien pakkasten kirpeät sävyt ja keskiyön auringon lempeä loisto on vangittu valonnäkijän kameralla unen kuviksi, usvien abstraktioiksi, jotka tuovat mielenrauhaa ja ajattomuuden tuntua. Vaikka Sirénin ensimmäinen näyttely, 12 vuotta sitten, oli pelkästään abstraktia ilmaisua, on tuo suunta ollut pitkään horroksessa. Nyt se on saanut Villa Vinkkelin myötä uutta potkua ja herännyt vuosien talviunesta. ”Kun päivätyöni lehtikuvaus on melko ennalta määriteltyä, dokumentoivaa ja esittävää, niin on vapauttavaa etsiä vapaa-ajan kuvaamisessa jotain aivan toisesta ääripäästä”, Kaisa toteaa.

_82I4724

Kaisa Sirén valmistui valokuvaajaksi Torontossa Ryerson Polytechnical Institutesta 1985. Valokuvaamiseen tuli kuitenkin tauko, kun Sirén muutti Lappiin ja työskenteli matkailualalla, jossa hän oppi tuntemaan laajan Lapin, sen ihmiset ja kairat, parhaat valot ja kuvauspaikat. Ammattivalokuvaajaksi Sirén palasi vuonna 2004.

ikuisuus_eternity_villa_vinkkeli

Ikuisuus, valokuva metallilevylle, 2018

silta_bridge_villa_vinkkeli

Silta, valokuva metallilevylle, 2013