Ryhmänäyttely – OLENNAISIA

Ulla Hoikka – VÄREILYJÄ | Martta Niemi – TUNNELMIA
Kaisa Sirén – KUVIA  |  Maija Vanhatapio – NÄKYJÄ

Rovaniemen kaupunginkirjaston Lapponica-salissa 1.8.-3.9.2017 

_DSF9326

_DSF9342

OLENNAISIA on neljän erilaisen taiteilijan ryhmänäyttely. Se tuo esille taiteilijoiden monipuolisen osaamisen ja moninaisen tavan tehdä taidetta. Näyttelyssä jokaisella taiteilijalla on ollut oma kantava teema, jonka ympärille hän on luonut kokonaisuutensa. Ryhmänäyttely koostuu neljästä kokonaisuudesta, jotka tuovat esille kiinnostavasti erilaisen tavan tarkastella taiteellista prosessia ja OLENNAISIA tapoja luoda taidetta.

Ulla Hoikka – VÄREILYJÄ

Hoikka käyttää teoksissaan useita eri tekniikoita ja materiaaleja. Hän on kokeileva taiteilija, jonka teoksia leimaa värikkyys. Hän uskookin värien terapeuttiseen vaikutukseen elämässä. Ammatiltaan Hoikka on Rosen terapeutti, Vedic- Art opettaja ja Elämäntaidevalmentaja. Nämä ammatit ovat opettaneet hänet kuuntelemaan sisäisiä tuntoja maalatessa ja elämässä yleensäkin. Väreilyjä -teokset on toteutettu sekatekniikalla.

Ulla Hoikka asuu ja työskentelee Rovaniemellä. (ulho48(at)gmail.com tai 045 8951033)

Martta Niemi – TUNNELMIA

Teoksissaan Tunnelmia Niemi ilmaisee kokemuksiaan, havaintojaan, ilmiöiden, tilanteiden, lukemiensa kirjojen tai maalatessa kuunnellun musiikin, unien tunnelmia. Kaikkialla, missä olemme ja mitä koemme ja kohtaamme, on oma, ainutlaatuinen tunnelmansa. Luonnon voimallisuus, kauneus, perhosen liitely kädellesi.  Se voi olla, miltei käsin kosketeltava, järisyttävä  tai hienovarainen, tuskin havaittava herkkä hetki. Tunnelmia -teokset ovat akryylimaalauksia.

Martta Niemi asuu ja työskentelee Rovaniemellä. (marttaniemi(at)gmail.com / 040 5484623)

Kaisa Sirén – KUVIA

Hiljaset signaalit- kuvasarja on syntynyt lappilaisen luonnon innoittamana ja kuvaa sen henkisyyttä. Lapin luonnonvoimat kertovat hiljaisia viestejään. Kuvat on otettu Inarijärvellä joka sijaitsee 300 km napapiirin pohjoispuolella. Sen luonto on karskia, mutta samalla vahvaa ja herkkää maisemaa. Sen satojen saarien puut ja kasit ovat sitkeitä ja peräksi antamattomia. Järvi ottaa kulkijansa lujaan otteeseen, kertoo ja opastaa. Sen viestejä on kaikkialla; vedenalaiset kivet, repeilevät pilvilautat, puiden kiemuraiset muodot, sileät ja laakeat kalliot. Järvi puhuu, järvellä on henki. Sarja on kuvattu vuonna 2010 eikä se ole ollut aiemmin esillä Rovaniemellä.

Kaisa Sirén on rovaniemeläinen valokuvaaja. (kuva(at)kaisasiren.fi / 040 7769706)

Maija Vanhatapio – NÄKYJÄ

Vanhatapion teokset ovat luonnossa liikkujan omia kokemuksia ja luomiskertomuksia. Ne tulevat näkyinä, unina ja tunteina metsistä, veden ääreltä tai tunturin laelta. Ne hiipivät esiin, langettavat valonsa ja sukeltavat värien ja muotojen mosaiikkiin. Kokemuksen voima ja hiljaisten hetkien tunnelma käyvät keskinäistä vuoropuhelua luonnon ilmiöistä.

Näkyjä -teokset ovat akryylimaalauksia ja sekatekniikalla tehtyjä töitä.

Maija Vanhatapio on rovaniemeläislähtöinen Kajaanissa työskentelevä kuvataiteilija.

(mvanhat(at)gmail.com / 0400 512500)

Lapponica-sali  on avoinna  ajalla 1.-25.8. ma-to klo 9-19, pe klo 9-17, la –su klo 11-15.  la-su 26.-27.8. kokonaan suljettu,  28.8. -3.9.  ma-to klo 9-20, pe klo 9-18,  la-su klo 9-16.

_DSF9327
Maija Vanhatapion maalauksia
_DSF9331
Maija Vanhatapion maalauksia
_DSF9333
Maija Vanhatapion maalaus Phantasy
_DSF9338
Kaisa Sirénin valokuvia Hiljaiset Signaalit -sarjasta
_DSF9339
Kaisa Sirénin valokuvia Hiljaiset Signaalit -sarjasta
_DSF9347
Ulla Hoikan teoksia
_DSF9345
Martta Niemen maalauksia
_DSF9350
Martta Niemen maalauksia
_DSF9351
Martta Niemen maalauksia