Joulumanteli – ryhmänäyttely – 26.11-29.12.2013

ArtILOn oma Joulumanteli Lapponica – salissa

Tarjoamme vuosinäyttelyssämme uuden kattauksen ryhmämme aikaansaannoksista. Näyttely tarjoaa kaimansa tavoin hetken virkistystä joulukiireiden lomaan. Joulumantelimme myötä haluamme toivottaa Iloista ja Luovaa Tulevaa Vuotta 2014.

artilon_nayttely2013_joulumanteli3

Näyttelyn avajaisissa tarjottiin ohrapuuro mantelilla.

artilon_nayttely2013_joulumanteli

Näyttelyn avajaisissa.

luosujarvi_hanninen_jankala_paju_saiturin_joulukuusi

Saiturin joulukuusi, työryhmä Asko Luosujärvi, Eija Hänninen ja Maritta Jänkälä. Taustalla Eija Hännisen Muistoja luetuista kirjoista.

maija_vanhatapio_akryyli_lumen_henki

Maija Vanhatapion akryylimaalaus Lumen henki

asko_luosujarvi_keramiikka_juhlien_jalkeen

Asko Luosujärven keramiikkateos Juhlien jälkeen

ulla_hoikka_sekatekniikka_onnenpyora

Yksityiskohta Ulla Hoikan teoksesta Onnenpyörä

artilon_nayttely2013_joulumanteli2

Raija Vanhamaan ja Martta Niemen maalauksia

eija_hanninen_akryylimaalauksia

Eija Hännisen akryylimaalauksia

ArtIlon Joulumantelinäyttelyn juliste

ArtILOn näyttelyjulisteessa Maija Vanhatapion Mantelit

Joulumanteli merkitsi kuusikymmenluvulla lapsuutensa eläneille muutakin kuin perinteinen joulupuurosta löytyvä onnenmanteli. Tuolloin kulttuuritarjonta lapsille oli kohtalaisen vähäistä. Niinpä Walt Disney valtasi sarjakuvia janoavat mielet helposti.

Joulumanteli oli Aku Ankan taskukirja, tavallista viikoittain ilmestyvää lehteä paksumpi tarina- ja askartelupaketti. Sitä julkaistiin vuosina 1963-1972. Nykyisin noista kymmenestä numerosta on tehty näköispainoksia nostalgianälkäisille. Lapset odottivat Joulumantelia yhtä innokkaasti kuin nykyisin postiluukuista tipahtelevia lelumainoksia.

Samaa iloista odotuksen tunnelmaa on aina ilmassa, kun taiteilijaryhmämme rakentaa uutta näyttelyään. Ennakkoluulottomasti ja eri tekniikoilla työskentelevä ryhmämme haluaa tarjota katsojilleen mieliin painuvia hetkiä ja myös hersyvää löytämisen iloa teostemme äärellä.